Aktiviteter

13. november 2021
Uddeling af flyers og julefrokost

Tilbragte det meste af dagen i Riisskov fordelt på tre forskellige steder. I morges en uddeling af valgflyers sammen med Heidi Bank, derefter med Hanne Friis og til sidst fik jeg hjælp af min familie til uddeling af valgflyers i Veri-centret.

Det gennemgående tema i dag var (igen) byfortætning og manglende borgerinddragelse i forbindelse med byggeprojekter. Det er (vi) nødt til at sætte fokus på i det nye byråd.

Om lidt holder jeg fri fra valgkampen for at tilslutte mig julefrokost med gamle gymnasiekammerater. Siden frokost har jeg været semi-repræsenteret via min valgplakat:-)

12. november 2021
Endnu en god dag i valgkampen

Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By har spurgt mig, om de må få et eksemplar af min valgplakat til deres plakatsamling. Derfor overrakte jeg min plakat til museumsinspektør Line Fogh Sørensen. Trods min beskedne alder er jeg nu kommet på museum:-)


Besøg på Aarhus Business College, hvor underviser Kasper Thomsen havde inviteret mig til at holde et oplæg om kommunalpolitik og kommunale valgkampagner. Vi havde nogle gode drøftelser, og eleverne stillede nogle gode spørgsmål. Jeg tror, at alle gik derfra med en fuld forståelse af, at alle bør stemme til kommunalvalget.


Fejring af Christian Budde, der blev 40 år. Det blev fejret med festlige indslag, politiske diskussioner med øvrige partier samt uddeling af flyers på Lilletorv.


Omdeling af valgflyers på VIA University College Aarhus, Aarhus Universitet og Aarhus BSS. Det var min oplevelse, at overraskende mange unge endnu ikke havde besluttet sig for, hvem de vil sætte deres kryds til valget.


Uddeling af valgflyers i Riisskov. Her var de fleste optaget af byudvikling både inden for og uden for Ringgaden. Der er vist ingen tvivl om, at der er behov for mere borgerinddragelse i diskussionen om byudvikling og hvor Aarhus skal bevæge sig hen .


Aftenuddeling af flyers på gågaden i Aarhus. Det var endnu en god anledning til at få en god snak med aarhusianerne om, hvad de er optaget af.


10. november 2021
Fokus på ret og pligt

I dag har Aarhus Stiftidende bragt mit debatindlæg: Vi skal have fokus på ret og pligt: Men borgmesteren vil hellere tælle stemmer end stille krav til akademikerne.

Langt de fleste ledige aarhusianere vil gerne arbejde. Desværre venter mange ledige forgæves på deres drømmejob.

I en tid hvor mange virksomheder desperat mangler arbejdskraft, er vi nødt til at stille større krav til de ledige, herunder også akademikerne.

Jeg mener, at drømmejobbet nogle gange må vente, og så må man i mellemtiden tage et arbejde inden for et andet område, hvor der er gode jobmuligheder. Det gælder også ufaglært arbejde.

Jeg kender kommunen indefra - ved hvad der fungerer, og hvad der bør laves om.

Stem personligt til kommunalvalget.

Linket til artiklen findes her:

https://stiften.dk/artikel/vi-skal-have-fokus-på-ret-og-pligt-men-borgmesteren-vil-åbenbart-hellere-tælle-stemmer-end-stille-krav-til-akademikere

5. november 2021
Uddeling af flyers i Gellerup, vælgermøde og J-dags uddelinger

Dagen startede med uddeling af flyers i Gellerup sammen med Radikale Venstre og Enhedslisten. Her havde jeg en god snak med nogle borgere om, hvad der skal til for at få flere borgere med ikke-vestlig baggrund i job. Efterfølgende deltog jeg i et vælgermøde sammen med Metin Lindved Aydin - Radikale Venstre, Hüseyin Arac og Annbritt Jørgensen, hvor vi blandt andet talte om, hvordan vi hver især vil arbejde med vores mærkesager. Om aftenen var der fælles uddeling af flyers på gågaden sammen med bl.a. Hans Skou og Byrådskandidat Morten Bak Josefsen for Venstre i Aarhus. Afslutningsvis en J-dags øl med private venner. Eftersom jeg stadig havde min Venstre-jakke på, kunne det ikke helt undgås, at sjove og (mest) positive bemærkninger fra glade aarhusianere røg i min retning. Det var en endnu en god dag i valgkampens tegn.

5. november 2021
Beskæftigelsespolitik på TV2 News

I morges havde Anders Winnerskjold (S) og jeg en god diskussion om beskæftigelsespolitik på TV2 News. Aarhus er en stor uddannelsesby, og der ligger et stort potentiale i at få særligt de ledige akademikere i job inden for områder, hvor virksomhederne lige nu efterspørger arbejdskraft. Her skal vi have mere fokus på ret og pligt: Retten til offentlig forsørgelse når man er ledig, men også fokus på pligten til at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

4. november 2021
Vælgermøde i Trige samt vælgermøde ved Dansk Cyklist Forbund

I går aftes deltog jeg i et vælgermøde i Trige, hvor temaerne bl.a. var idræt, boligsociale indsatser og offentlig transport.

I morges var der uddeling af flyers til hhv. jura og statskundskabsstuderende.

Dagen blev afsluttet med et utraditionelt vælgermøde, som var arrangeret af Dansk Cyklist Forbund. Først cyklede jeg sammen med bl.a. Kenneth Koustrup rundt i Aarhus på udvalgte strækninger, hvor cyklister desværre nemt kan blive klemte af bilerne. Afslutningsvis politisk debat i Domen på Aarhus Ø, hvor direktør i Dansk Cyklist Forbund Klaus Bondam var facilitator.

Jeg mener, at vi bør forbedre forholdene for cyklisterne, bl.a. for at mindske trafiktrængslen i byerne. Dette indebærer også, at vi skal sikre bedre cykelforbindelser mellem oplandsbyerne og Aarhus, som Venstre i Århus Kommune tidligere har foreslået, så vi ansporer flere til at tage jernhesten fremfor bilen.

3. november 2021
Uddeling af flyers på Aarhus universitet

I morges var min elbil linet op ved Aarhus Universitet. Her uddelte Jasmine Søgaard og jeg kaffe til de studerende, hvor vi begge fik lejlighed til at fortælle om vores mærkesager. Vi er ikke enige om alt, men vi er enige om, at samarbejde i byrådet er vejen frem til de gode resultater.

2. november 2021
Vælgermøde om byudvikling på Arkitektskolen

Vi skal forholde os til, at Aarhus vokser med ca. 5.000 borgere om året. Det er grundlæggende positivt, at borgere ønsker at flytte til Aarhus. Aarhus skal være en god by for alle, og alle skal have et sted at bo. Men alle behøver altså ikke at bo indenfor ringgaden. Der er mange fantastiske steder i oplandsbyerne omkring Aarhus. Vi skal gøre det mere attraktivt at bo i oplandsbyerne, og samtidig begrænse byfortætningen i Aarhus C. Det havde vi en god debat om.

30. oktober 2021
Uddeling af flyers på Ingerslevs Boulevard

Uddeling af valgflyers på torvedag ved Ingerslev Boulevard i strålende solskin sammen med Almaz Mengesha, Byrådsmedlem og Mathilde Hjort Bressum. Mødte også Heino Hamborg, som jeg ved flere lejligheder deltager i debatpanel sammen med i løbet af valgkampen.

27. oktober 2021
Artikel i Lokalavisen Aarhus 

EMBEDSMANDEN JACOB STILLER OP MOD SIN EGEN POLITISKE CHEF

Lokalavisen i Aarhus har skrevet en artikel om mig, hvor jeg fortæller om, hvordan det er at stille op mod sin egen politiske chef. Det kan der komme mange specielle episoder ud af. Men med ordentlighed som en del af mit værdisæt er jeg sikker på, at det bliver uproblematisk.

Du kan læse artiklen på følgende link: https://aarhus.lokalavisen.dk/politik/ECE13392392/embedsmanden-jacob-stiller-op-mod-sin-egen-politiske-chef/?fbclid=IwAR3s69siYYqRQYB7ISvON0NKaUK6wA82EJOHa4xGSm46ho5gRLHu6SR_0mU 

26. oktober 2021
To gode debatarrangementer

Først et vælgermøde (på engelsk) på DOKK1 med intenationale borgere som publikum/deltagere. Dernæst debatmøde med FH Aarhus som vært og Tine Gøtzsche som ordstyrer. Her diskuterede jeg rekrutteringsudfordringer i Aarhus. I debatten deltog også Christian Budde (grøn omstilling og vækst) og Almaz Mengesha, Byrådsmedlem (socialområdet) - et stærkt hold!


23. oktober 2021
Ophængning af valgplakater
Så blev der hængt valgplakater op. Jeg havde et godt hold, der afsatte tid til at hænge mine valgplakater op på en flot og solrig lørdag.

14. oktober 2021
Debatmøde i Ormslev

Jeg deltog ved et godt debatarrangement i Ormslev sammen med Heino Hamborg Gudmundsen, Sander Jensen, Metin Lindved Aydin, Rene Rafn og Claus Vildrik. Temaerne var på forhånd fastlagt, herunder cykelstier, børn og unge samt medborgerskab. Med vi kom også omkring mine mærkesager; Flere i job, et grønnere Aarhus og udvikling i alle bydele. 

10. oktober 2021
Venstre landsmøde
I denne weekend holdte Venstre landsmøde, hvor jeg havde fornøjelsen af en snak med en af mine politiske helte, Uffe Ellemann-Jensen, der særligt som Danmarks udenrigsminister kæmpede en brav kamp for udbredelsen af frihed og demokrati i verden. 

7. oktober 2021
Borgermøde ved Åby-Åbyhøj Fællesråd
Deltog i borgermåde ved Åby-Åbyhøj Fællesråd. Der var bl.a. oplæg om trafiksikkerhed ved Silkeborgvej, herunder fartdæmpning og en ny tunnel under Silkeborgvej. Det er både vigtigt og relevant. Derudover var der oplæg om Åbyhøj idrætscenter. Jeg synes, at det er flot stykke arbejde, som forældregruppen bag har lavet. Der er en åbenlys mangel på idrætsfaciliteter i Aarhus, og derfor er der grund til at bakke op om projektet. 

6. oktober 2021
Borgermøde om Kongelunden Aarhus
Jeg deltog i et velbesøgt borgermøde om Kongelunden Aarhus tidligere i dag sammen med Bünyamin Simsek og Johnny Willum - Venstre. Det er et visionært projekt til gavn for alle aarhusianere. Jeg er tilhænger af projektet, da det giver bedre rammer for sport, men også bevare de flotte grønne områder. Ja tak til bedre idrætsfaciliteter og et grønnere Aarhus!

1. oktober 2021
Fredagsbar på universitetet
Jeg havde fornøjelsen af at besøge fredagsbaren med festglade studerende fra jura, psykologi og statskundskab. Spændende at høre om de studerendes forventninger til bl.a. fremtidige jobmuligheder i Aarhus. Vigtigt at vi fortsat understøtter, at de unge går fra studie til job

21. september 2021
Idrætscenter i Åbyhøj
Jeg havde fornøjelsen af sammen med Christian Budde at møde nogle af de engagerede forældre, der ihærdigt arbejder for at få et idrætscenter i Åbyhøj. Det er der behov for - Venstre i Aarhus bakker op! 

11. august 2021
Policy udvikling i nationalt regi
Policy udvikling med politiske venner i Venstre, herunder Christian Budde, Heidi Bank (MF), Søren Pind (MF) m.fl. 

8. september 2021
Venstremand vil stille større krav: Vi skal have arbejdspligt til alle ledige, der kan arbejde

Vi kan med rette være stolte af det danske velfærdssamfund, som giver ledige ret til forsørgelsesydelser fra det offentlige. Men med rettigheder følger også pligter, og en af dem er at stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Her kan du læse mit læserbrev, der blev bragt i Aarhus Stiftidende den 8. september 2021

Klik her. 

18. september 2021
Besøg på Værestedet 

Jeg brugte dagen på Værestedet, Jægergårdsgade. Her hjalp jeg med at lave mad til udsatte borgere sammen med mine politiske kollegaer. En utrolig lærerig oplevelse. Læs mere om besøget på min Instagram eller Facebook.